اورونوف نیم فصل از پرسپولیس جدا می شود؟
هافبک تهاجمی ملی پوش ازبکستانی تیم پرسپولیس همچنان از یک تیم قطری پیشنهاد دارد و ظاهرا می خواهد از این تیم جدا شود.
به گزارش ایرنا، نخستین سرشماری کشاورزی قبل از پیروزی انقلاب اسلامی به سال 1352 برمی گردد که آن زمان آمار و اطلاعات مربوطه توسط ریش سفیدان و کدخداهای روستاها جمع آوری شد.
به گزارش ایرنا، نخستین سرشماری کشاورزی قبل از پیروزی انقلاب اسلامی به سال 1352 برمی گردد که آن زمان آمار و اطلاعات مربوطه توسط ریش سفیدان و کدخداهای روستاها جمع آوری شد.
بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، دومین سرشماری کشاورزی سال 1367، سومین دوره آن سال 1372، چهارمین دوره آن سال 1382 و پنجمین دوره این سرشماری هم سال 1393 به اجرا درآمد.
از امروز شنبه 12 آبان سال 1403 هم ششمین دوره سرشماری کشاورزی در کردستان با حضور 349 نیروی عملیاتی و پشتیبانی آغاز شد و 45 روز به طول می انجامد.
در قالب این سرشماری قرار است آمار مربوط به سطح کاشت و تولید حدود 50 محصول زراعی مانند گندم، جو، شلتوک و ذرت به تفکیک آبی و دیم، قلمستان ها و تعداد درخت 37 محصول باغی مانند سیب، انگور، انار و غیره جمع آوری شود.
افزون براین اطلاعات و آمار مرتبط با فعالیت های پرورش دام سبک و سنگین، طیور سنتی، تولیدات گلخانه ای، مزارع آبزی پروری، پرورش زنبورعسل و کرم ابریشم هم گردآوری خواهد شد.
به گفته رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کردستان 108 مامور سرشماری در استان انتخاب شدند که از این تعداد 101 نفر به طور میدانی و هفت نفر هم از طریق تماس تلفنی به جمع آوری اطلاعات لازم می پردازند.
اکبر محمدی با اشاره به اینکه سرشماری کشاورزی در هزار و 665 نقطه روستایی در استان انجام می شود، بیان کرد: در هشت نقطه روستایی منتخب با ماهیت اغلب غیرکشاورزی، سرشماری براساس فهرست اطلاعات موجود انجام می شود.
هشت روستای منتخب شامل روستاهای خواجه میر، کوپیچ سفلی، قایی برد، بنه رزان، شهرک صنعتی سنندج یک، آساوله، دوشان و تازآباد است.
وی اضافه کرد: این سرشماری از 33 نقطه شهری استان در 23 نقطه شهری به صورت تمام شماری انجام می شود.
و در 10 شهر منتخب فهرست بهره برداران کشاورزی از قبل شناسایی و در نرم افزار بارگذاری شده و پرسنشامه به صورت تلفنی تکمیل می شود و این شهرها شامل بانه، بیجار، سقز، سنندج، قروه، مریوان، کانی دینار، کامیاران، دیواندره و دهگلان است.
با توجه به اینکه پیش بینی شده تعدادی از بهره برداران نسبت به سوءاستفاده از اطلاعات شخصی آنها نگرانی هایی داشته باشند؛ رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کردستان چندین مرتبه تاکنون اعلام کرده است که جزئیات این سرشماری در اختیار هیچ نهادی حقیقی یا حقوقی قرار داده نمی شود و اطلاعات جمع آوری شده فقط در راستای تبیین برنامه های بخش کشاورزی مورد استفاده قرار می گیرد.
محمدی یادآور شد: از پنجم دی تا سیزدهم همین ماه بازشماری اطلاعات جمع آوری شده سرشماری انجام و بعد از بررسی دقیق فایل ها نتایج اولیه سرشماری 15 اریبهشت سال 1404 اعلام می شود.
لازمه جمع آوری داده های دقیق و به روز درباره وضعیت بخش کشاورزی، انجام سرشماری است و این اقدام نقش موثری در تصمیم گیری ها و برنامه ریزی های توسعه ای در هر جامعه ای دارد که از این طریق می توان به رصد تغییرات ساختاری در این بخش پی برد و نقاط قوت و ضعف و مناطق باظرفیت و مستعد در زمینه کشاورزی را شناسایی کرد.
لزوم دقت در انجام سرشماری
استاندار کردستان لازمه تصمیم گیری صحیح در هر حوزه ای را داشتن اطلاعات دقیق خواند و اظهار کرد: با توجه به اهمیت این مسئله سرشماری کشاورزی در استان باید با کمترین خطا به اجرا درآید.
آرش زره تن لهونی یادآور شد: اگر بخواهیم تصمیم گیری درستی داشته باشیم یکی از ضروریات آن وجود داده و اطلاعات دقیق است و از آنجا که کشاورزی یکی از بخش های مهم اقتصادی استان است باید نهایت دقت را در جمع آوری اطلاعات مربوطه در سرشماری بکارگرفت.
استاندار کردستان ادامه داد: مدیریت برگزاری سرشماری کشاورزی بر عهده فرمانداران و مسئولان شهرستانی است و می طلبد این مهم را به خوبی به اجرا درآورند و درخواست می شود کشاورزان استان هم با آمارگیران نهایت همکاری را داشته باشند.
با توجه به اهمیت وجود داده و اطلاعات، تقریبا در همه کشورهای اعم از توسعه یافته و درحال توسعه سرشماری به طور دوره ای برگزار می شود که فرکانس سرشماری کشاورزی در ایران به عبارتی تکرار دوره ای آن هر 10 سال یکبار است.
رشد تکنولوژی و توسعه علم و فناوری هم بر بخش کشاورزی مانند دیگر بخش ها اثرگذار بوده و همین موجب شده است بخش کشاورزی هم مدام در حال تغییر باشد و تصمیم گیران برای برنامه ریزی دقیق تر و کارآمدتر نیاز به اطلاعات به روز داشته باشند که یکی از شیوه های موثر برای گردآوری این اطلاعات، اجرای سرشماری است.
براساس نتایج چهارمین دوره سرشماری کشاورزی بعد از پیروزی انقلاب اسلامی که در تاریخ پنج مهر تا 18 آبان سال 1393 به اجرا درآمد؛ 28 درصد اشتغال کردستان و 26 درصد تولید ناخالص داخلی آن مربوط به بخش کشاورزی است؛ 10 سال گذشت و برای اطلاع از روند تغییرات بوجود آمده و نتایج سرشماری جدید تا اردیبهشت سال آینده باید منتظر بمانیم.
{{name}}
{{content}}